ESF 2014-2020 Duurzame inzetbaarheid met praktisch LEAN management

ESF 2014-2020 en LEAN Management gaan heel goed samen maar ook weer niet. Toch een vreemde opmerking uit onze mond, wij trainen namelijk organisaties in slimmer en beter samenwerken op basis van LEAN management maar hebben ook voldoende referenties en ervaring om onderneming te begeleiden bij projecten die worden opgestart vanuit ESF subsidieregelingen. Tijd voor wat uitleg.

ESF 2014-2020 duurzame inzetbaarheid medewerkers

ISO9001 certificering;lean;ISO9001:2015Vanuit de overheid wordt de bevordering van duurzame inzetbaarheid gepromoot en daarom worden subsidieregelingen uitgevoerd. De definitie volgens onze overheid “ Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn”. Hier past een verkenning en eerste introductie oefening met LEAN management principes uitstekend in. Maar waar zit dan onze aarzeling!

LEAN Management met ESF 2014-2020 subsidies,

LEAN Management met subsidies, het is vloeken in de kerk. En helemaal als je het bedenkt vanuit de klant, de organisatie die zijn medewerkers duurzaam inzetbaar wil maken. Het barst namelijk van de verspillingen in het subsidie traject. Er zitten overheidsmedewerkers klaar die de aanvraag moeten gaan beoordelen. Deze aanvraag is waarschijnlijk door een adviesbureau geschreven. Vervolgens moet er een rapport verschijnen als bewijsvoering van de uitgevoerde werkzaamheden. Ook dit doet het adviesbureau graag voor u, zij weten namelijk exact de eisen. Na goedkeuring wordt uiteindelijk de subsidie uitbetaald.

 

ESF 2014-2020 LEAN management, werkelijke kosten en baten

De maximale subsidie bedraagt €10.000 wat vervolgens voor 50 % gesubsidieerd. Er lijkt dus blijft dus een netto bedrag over van € 5000. Echter het adviesbureau dat de aanvraag en rapportage verzorgt moet ook worden betaald en dit mag niet vanuit de subsidie. Om kennis te maken met LEAN Management dient een bedrijf dus circa €7000 te investeren waarbij er ongeveer 100 advies/trainingsuren in het project beschikbaar zijn.

 

Ons alternatief, gratis en zonder subsidie

Wij zijn opleiders in de praktijk en organiseren ieder kwartaal de LEAN Management Practitioner training. In kleine groepjes gaan we aan de slag om de principes eigen te maken en vervolgens een project te draaien in de eigen organisatie. Onder begeleiding van een ervaren trainer. De gegarandeerde opbrengst van dit project is gelijk aan de cursuskosten van €5500, – De opleiding kost uw organisatie dus werkelijk €0. Het heft in eigen hand Dit noemen wij pas ontwikkelen van duurzame inzetbaarheid.

 

Meer weten en nuttige links